Qui som

Som un grup de tres realitzadores que codirigim aquest documental amb el títol provisional de El Figaró. També comptem amb la col·laboració de la productora Soona films.

Les tres formem part de l’Associació INDOC de documentalistes independents, per a la qual hem organitzat, entre altres coses, el Cicle UllDoc a Barcelona i la Mostra ForadCamp al Figaró.

Alexandra Garcia-Vilà

Llicenciada en periodisme a la UAB, comença la seva carrera com a periodista en mitjans locals, com Gràcia Televisió-BTV. Papeles és el seu primer curt documental (Festival de Cine y Derechos Humanos de Barcelona 2003). Es forma en realització de documental de creació a L’École du Doc (Universitat de Grenoble i Ardèche Images, a Lussas, França), on realitza la pel·lícula col·lectiva Nous autres i el curt documental-roadmovie Où mettre la lune (Festival Vilnius Film Shorts, Lituània). En 2009 correalitza amb Marta Saleta la sèrie de curts documentals Trasllats per a la XTVL. En 2011 dirigeix el documental Rivage. La traversée de Maud Riffay (Festival de Cine de Colòmbia), una producció de Faites un voeux i France Télevisions. Actualment codirigeix el documental Histoires d’un procès amb Franck Moulin.

Marta González

Llicenciada en Belles Arts per la UCLM. Ha treballat com a professora de cinema a IED i CECC, així com als programes universitaris americans: IES abroad, CEA i CASB.  Com a realitzadora i productora ha fet els documentals: Sense escenari (2004),  Retrat d’estudi: Baton (2008) –  (emès a Taller de Canal 33).  I els curtmetratges de ficció: Soul Card (2010), Sempre ens quedarà París (Primer Premi 16mm Festival de Sant Roque, Cadis. 2002) i  El baúl, (Premi del públic Mostra de Casas Ibáñez, Albacete. 2001). Al 2011 va ser coguionista del documental Colgados de un sueño de Antonio Pérez Molero, d’Inicia Films – (Emès a Imprescindibles de TVE). Actualment dirigeix el documental Þetta reddast (sobre la nova constitució Islandesa).

Marta Saleta

Llicenciada en Comunicació Audiovisual per la UPF. Ha codirigit diferents documentals: Chigüines, emès al Taller.doc del Canal 33; Una muchacha llamada María, realitzat per a Canal Sur i seleccionat a la secció Homenajes del Festival de Cine de la Habana. Juntament amb Alexandra Garcia-Vilà ha creat i dirigit la sèrie documental Trasllats per la Xarxa de Televisions Locals.El seu darrer documental, Encaixonatssobre el procés de transformació del barri barceloní de Vallcarca, ha estat seleccionat a la Muestra Cinematográfica del atlántico , Alcances, a la Mostra Internacional de Cinema de Dones i projectat en diferents espais de Barcelona. Actualment dirigeix el documental Melting pot: Castellers indis i govindes catalans i codirigeix Projecte Llepolia (Ikaps audiovisuals).

.

Advertisements